18.9.06

Plataforma


Autor: Michel Houellebecq
Traducció i Dramatúrgia: Marc Rosich i Calixto Bieito
Direcció: Calixto Bieito
Actors: els de la foto jejeje.

Coincidint amb l'estrena a Catalunya de l'obra, vaig aconseguir unes entradetes 2x1 per una de les primeres funcions. La veritat és que en el moment de la compra estava més pendent del 2x1 que de l'obra en si mateixa. Havia llegit la crítica arrel del festival d'Edimburg, on va ser l'estrena oficial i la veritat és que quasi quasi la deixaven pels núvols.

Sincerament, a mi el director ni fu ni fa, més aviat em desagrada, però he de reconèixer que em va agradar molt aquesta obra. Toca un tema complicat com és el de les relacions humanes, la barreja d'amor i sexe, la prostitució infantil a Tailàndia, el món capitalista en totes les seves visions i el sentit de la vida quan tot el que t'envolta és totalment artificial.

L'escenografia és d'allò més encertada... una mena de plataforma giratòria on els actors estan les gairebé dues hores que dura l'obra. Ni un d'ells desapareix ni tan sols un minut...

En definitiva, que us la recomano per l'estrena a Barcelona, que suposo que no es demorarà gaire... Val la pena pagar per veure-la, menció especial a la boníssima actuació del Juan Echanove, que si més no, li va valer el premir al millor actor al Festival d'Edimburg.

Puntuació total: 8,5/10

2 Comments:

At 7:53 a. m., Blogger Mikel said...

Carai , quina puntació mes alta que li dones..... una pregunta , es per anar a riure una estona o es mes aviat un drama o cap de les dues coses?

 
At 9:30 a. m., Blogger Pinxito said...

Mikel,
És una obra molt irònica. No és per anar a riure ni molt menys. Et diria que és per poder reflexionar posteriorment. Té els seus tocs d'humor, però més que humor és ironia. Podria ser un drama tb, però no és un drama comú... Et recomano que la vegis, crec q a tu t'agradaria (tot i que no parlin del Barça jejejej). Vaig veure ahir que a Bcn l'estrenen al Febrer.

 

Publicar un comentario

<< Home